• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Bumling mini golvlampa vit

8 250 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Anders Pehrson, 1968. En designklassiker från 60-talet nu som Bumling Mini. Som man hör på namnet så är lampan en mindre variant av den välkända Bumling pendeln och finns i en serie av taklampa, vägglampa, bordslampa, golvlampa och även en vägglampa med ip55 som är godkänd för utomhus och badrum. Armaturen har ett ringraster i botten av skärmen som motverkar bländning och ger ett bra behagligt ljus.

Detaljer

Artikelnummer204620
MaterialAluminium, akry
FärgVit
MåttHöjd: 147 cm Diameter: 19 cm
Ljuskälla5W integrerad led
Ljuskälla ingår
Ja
Sladdlängd3 m 
ÖvrigtDimmer på sladden

Ateljé Lyktan

Ateljé Lyktan är ett svenskt varumärke som har satt sin prägel på belysningsvärlden genom sin exceptionella hantverkskunskap och en djup förståelse för design. Med en tradition av att tillverka handgjorda lampor av högsta kvalitet har företaget skapat en imponerande samling av belysningslösningar som har blivit älskade både i Sverige och internationellt.


Bakgrund och Designfilosofi

Ateljélyktan grundades med en passion för att skapa unika och tidlösa lampor. Företaget strävar efter att erbjuda belysning som inte bara fyller ett praktiskt syfte utan också blir konstverk i sig. Deras designfilosofi betonar enkelhet, funktionalitet och hållbarhet, och dessa principer genomsyrar varje lampa de skapar.

Mest Populära Lampor

Ateljé Lyktan har introducerat flera av sina mest populära lampor på marknaden, inklusive:

Bumling

Bumling-lampan är en ikon i svensk belysningshistoria. Skapad av Anders Pehrson på 1960-talet, kännetecknas Bumling av sin karakteristiska och generösa form. Den robusta och funktionella designen har gjort den till en klassiker som har överlevt decennier och fortsätter att vara en favorit hos designentusiaster.

Ogle

Ogle-lampan är ett exempel på Ateljé Lyktans förmåga att förena tradition med modernitet. Den designades av Mia Cullin och erbjuder en ren och minimalistisk estetik. Ogle kombinerar en vacker glaskupa med ett metalliskt stativ och skapar en subtil elegans som passar både i moderna och traditionella interiörer.

Era

Era-lampan är en annan av Ateljé Lyktans hyllningar till enkelhet och tidlöshet. Designad av Mia Cullin, har denna lampa en rund form och ett mjukt ljus. Erans stilrena design och behagliga belysning har gjort den till ett populärt val för både privata hem och offentliga miljöer.

Handgjort Hantverk

En central aspekt av Ateljélyktans varumärke är deras fokus på handgjort hantverk. Varje lampa tillverkas med omsorg och precision av erfarna hantverkare i deras svenska verkstad. Denna hantverkskunskap ger varje lampa en unik karaktär och en känsla av autenticitet.

Tidslös Design och Innovation

Ateljé Lyktan kombinerar tidlös design med innovativa material och tekniker. Företaget är alltid på jakt efter nya sätt att skapa lampor som utstrålar både skönhet och funktionalitet. Denna strävan efter att vara både traditionella och nyskapande har gjort Ateljé Lyktan till ett uppskattat varumärke inom belysningsvärlden.

Sammanfattning

Ateljé Lyktan har etablerat sig som en mästare inom belysningsindustrin genom sin enastående hantverkskunskap, tidlösa design och innovativa tillvägagångssätt. Deras mest populära lampor, inklusive Bumling, Ogle och Era, är ett bevis på deras förmåga att skapa lösningar som kombinerar skönhet och funktionalitet på ett imponerande sätt. Med en stark förankring i svensk designtradition och en öppenhet för framtidens utmaningar fortsätter Ateljé Lyktan att lysa upp världen med sina unika skapelser.