• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

9464 vägglampa brass

7 199 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Paavo Tynell 1947 Vägglampan är ett utmärkt exempel på hur den finländska designern förhöjde belysningen i sin formgivning. Den rena, skulpturala skärmen i mässing ger ett elegant intryck med Tynells karakteristiska drag i hålmönster i kombination med sneda kanter. Lika relevant idag som vid den första introduktionen passar 9464 vägglampan perfekt i moderna interiörer, och lägger till en ljus effekt på väggen samtidigt som man skapar en avslappnad men mycket raffinerad indirekt belysning..

Detaljer

Artikelnummer10003860
MaterialMässing
FärgMässing
MåttHöjd: 13,5 cm Bredd: 19,5 cm Djup: 24,5 cm
LjuskällaE27 60W
Ljuskälla ingår
Nej
Sladdlängd2 m

GUBI

Gubi grundades 1967. Företagets filosofi är att skapa tidlös design med estetik, innovation, funktionalitet och kvalitet. Många av företagets nya produkter utvecklas delvis i samarbete med återkommande kända formgivare, men även tillsammans med nya spännande ljusdesigners.


Kombination av trendkänsligt och klassiskt

Gubi ligger i framkant i danska designvärlden och koncentrerar sig på att bygga en klassisk samling designikoner. Inspiration hämtar de från tidigare års armaturdesign, ända tillbaka till 1930-talet. Gubi vill med sin design hylla livet och lyxen med att leva. Deras formspråk hämtar inspiration från dåtid för att, på ett innovativt vis, lyfta tidigare trender till något nytt och unikt. Alla produkter är menade att inte bara vara vackra, utan även funktionella och tilltala många hem. Den känsla för detaljer och formgivning har gjort dem till ett säkert kort för den trendkänsliga och under deras över 50 år på marknaden har de skapat en rad designklassiker som stått högt på mångas önskelistor.

Populära serier från Gubi

Några av de mest populära lampserier som Gubi skapat är Multi-Lite med dess tvådelade yttre skärm som du kan ställa i olika lägen, dvs rikta ljuset uppåt, nedåt eller asymmetrisk. Även Grasshopper, designad av Greta Grossman 1947, har blivit en ikonisk golvlampa som tilltalar många. Idag hittar du den även som tak-, vägg- och bordslampa. Taklampan Semi med dess strama och enkla, men geometriskt lekfulla form är en bästsäljare och ett utsökt exempel på dansk design. Du hittar pendeln i många olika utföranden; allt från matta färger i svart och vitt till jordnära och dova kulörer samt i mässing och krom.

Miljö och hållbarhet

Förutom sina innovativa produkter, är Gubi också engagerad i hållbarhet, genom att använda miljövänliga material och produktionsmetoder där det är möjligt. Detta gör deras belysningsarmaturer inte bara vackra, utan också ansvarsfulla och miljövänliga.


Oavsett belysning från Gubi kan du alltid känna dig trygg i att du får en produkt med hög kvalitet i både material och utförande. Dessutom är det armaturer som visat sig hålla trendmässigt över tid, vilket ger en produkt som med fördel kan gå i arv. Hos oss på Norrmalms Elektriska hittar du alltid ett uppdaterat sortiment från Gubi. Besök vår fysiska butik i Stockholm eller beställ online. Välkommen in att inspireras!