• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Martinelli Luce

Martinelli Luce är en pionjär inom belysningsindustrin och har kontinuerligt förbluffat världen med sin banbrytande design och tekniska innovation. Med en historia som sträcker sig över årtionden har varumärket förblivit synonymt med tidlös elegans och funktionell skönhet.Bakgrund och Filosofi

Grundat av Elio Martinelli på 1950-talet har Martinelli Luce alltid varit drivet av en passion för att kombinera form och funktion i sina belysningsprodukter. Varumärket är känt för att förena konstnärlig design med tekniskt avancerade lösningar, vilket resulterar i lampor som inte bara lyser upp rummet utan också blir centrala konstverk.

Populära Lampor

Bland Martinelli Luce's imponerande samling av belysningslösningar är några av deras mest uppskattade lampor:

Pipistrello Table Lamp

Pipistrello Table Lamp, designad av Gae Aulenti på 1960-talet, är en ikonisk symbol för både funktionalitet och skönhet. Dess karaktäristiska vingliknande form och justerbara höjd gör den till en tidlös klassiker. Pipistrello har en förmåga att bli en konversationsstartare i varje rum den placeras i. Denna omåttligt omtyckta bordslampa finns i flera färger och även i en mindre modell och går du under namnet Minipipistrello.

Cobra Table Lamp

Cobra Table Lamp, skapad av Elio Martinelli själv på 1960-talet, är en annan legendarisk skapelse. Dess böjda, slanka form, som liknar en kobra i vila, utstrålar en sofistikerad känsla. Den mjuka och diffusa belysningen skapar en behaglig atmosfär och bidrar till att skapa en lugnande känsla i rummet.

Serpente Floor Lamp

Serpente Floor Lamp är ännu en ikonisk skapelse av Elio Martinelli och introducerades för första gången 1965. Den unika designen, med en böjbar kropp och ett mjukt riktat ljus, gör den till ett konstnärligt tillskott till varje interiör. Dess tidlösa utseende har gjort den till en älskad favorit bland designentusiaster.

Martinelli Luce fortsätter att imponera med sin kompromisslösa kvalitet, innovativa design och förmåga att skapa belysning som inte bara är funktionell utan också konstnärligt inspirerad. Deras lampor har blivit symboler för stil och elegans och förblir eftertraktade av designälskare världen över.