• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Glöm inte tillbehören

Astro svart lavalampa klar med svart/lila lava

1 280 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Edward Craven Walker 1963. Den ursprungliga lavalampan Astro i mattsvart, formgiven år 1963 av Edward Craven Walker, lavalampans uppfinnare och grundare av Mathmos. Den klassiska designen är tillverkad i Storbritannien, metallen är spunnen för hand, anodiserad i mattsvart finish och utrustad med svarta ben och vit sladd. Flaskan är fylld med Mathmos unika lavalampsformula. Ersättningsdelar finns löpande tillgängliga från Mathmos till produkter som köpts på 1960-talet och ända fram till idag.

Detaljer

ArtikelnummerASTRBCBEU
MaterialGlas, aluminium, lavan är Mathmos special formula
FärgMatt svart lavalampa klar med Matt svart/lila lava
MåttHöjd: 43 cm Diameter: 14 cm
LjuskällaGU10 mini 28W halogen
Ljuskälla ingår
Ja
ÖvrigtDe flesta lavalampor bör börja röra sig inom en timme till en och en halv timme efter att de tänts. uppvärmningstiden förväntas minska efter flera användningar.

Fler färger

Mathmos

Mathmos är ett banbrytande belysningsvarumärke känt för sin enastående kombination av innovation, stil och kvalitet. Med en historia som sträcker sig över flera decennier har Mathmos förblivit en ledande aktör inom belysningsindustrin genom att erbjuda unika lavalampor som inte bara ger ljus utan också uttrycker en konstnärlig och modern känsla.


Den ikoniska lavalampa

Grundat på 1960-talet, har Mathmos varit en pionjär när det gäller att introducera nya tekniker och material i belysningsdesign. Varumärket är mest känt för sin revolutionerande lavalampa designad av Edward Craven Walker. Bordslampa blev en ikon för sin tid och fortsätter att vara en symbol för kreativitet och nyskapande. Den utmärkande lampan passar lika bra i det moderna vardagsrummet som barnrummet.

Populära Lampor

Bland Mathmos' imponerande sortiment finner man några av deras mest populära lampor:

Astro Lavalampan

Astro Lavalampan är en modern tolkning av den klassiska lavalampan som Mathmos är mest känd för. Med dess flytande lava som rör sig i hypnotiserande mönster och skiftande färger, skapar denna lampa en avslappnande och mystisk atmosfär i vilket rum den än placeras.

Telstar

Den raketformade Telstar är tillverkad i formgjuten metall och är en favorit i barnrummet. På ett av benen finns Mathmos logotyp i relief. Telstar-flaskor handfylls i Mathmos fabrik i Storbritannien med vår unika hållbara lavalampsformula som utvecklades av vår grundare och lavalampans uppfinnare Edward Craven Walker.

Fireflow

Fireflow är tillverkad i formgjuten metall i krom och är en söt lampa på 24 cm som lyses upp med ett värmeljus. Ingen sladd innebär att Fireflow passar perfekt mitt på bordet eller till och med i trädgården under stilla kvällar. Den värms upp snabbt – tänd ljuset och vänta i 20 minuter så kommer den unika Mathmos-formulan att börja flöda i takt med värmeljusets fladdrande låga. Lavan flödar medan värmeljuset brinner.


Mathmos fortsätter att fascinera och inspirera med sina nyskapande belysningslösningar och förblir en favorit bland både samlare och dem som söker unik design och funktionalitet i sina lampor.