• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Tolomeo micro vägglampa aluminium

3 480 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Michele de Lucchi, Giancarlo Fassina, 1987 Detta är snygg och funktionell design när den är som bäst. Denna variant av Tolomeo är precis som sina kompisar i serien mycket flexibel. Den här populära lampan är numera en modern klassiker som passar utmärkt som läslampa i vilken miljö som helst. I serien finns en mängd varianter av Tolomeo med olika typer av skärmar. Denna variant kommer med väggfäste.

Detaljer

ArtikelnummerA010900-A025150
MaterialAluminium
FärgAluminium
MåttHöjd: 41-74 cm Djup: 49-73 cm
LjuskällaE14 46W 
Ljuskälla ingår
Nej

Fler färger

Artemide

Artemide är ett framstående italienskt företag som har gjort betydande bidrag inom belysningsbranschen sedan dess grundande 1960. Med en passion för design, innovation och kvalitet har företaget skapat en imponerande samling av belysningsprodukter som kombinerar estetik och funktionalitet på ett unikt sätt.


Historia och Filosofi

Artemide grundades av Ernesto Gismondi och Sergio Mazza med målet att revolutionera belysningsvärlden genom att kombinera konstnärlig design och avancerad teknologi. Företaget har alltid varit djupt engagerat i forskning och utveckling för att skapa produkter som inte bara belyser rummen utan också berikar dem med stil och atmosfär.

Design och Innovation

Artemides produkter kännetecknas av deras innovativa design, användning av högkvalitativa material och teknologiska framsteg. Företaget har samarbetat med en rad framstående designers och arkitekter, vilket har resulterat i ikoniska lampor som är både funktionella och konstnärliga mästerverk.

Populära Lampor

Artemide har producerat många populära lampor som har blivit symboler för modern belysning. Här är några av deras mest kända lampor:

Tolomeo-serien

Tolomeo-serien, designad av Michele De Lucchi och Giancarlo Fassina, är en av Artemides mest ikoniska skapelser. Den kännetecknas av sin justerbara arm och skärm som ger användaren möjlighet att rikta ljuset på önskat sätt. Serien inkluderar golv-, bords- och vägglampor.

Nessino

Nessino är en modern bordslampa av Artemide med en unik design. Den är en uppdaterad version av den klassiska Nesso-lampan, skapad av Giancarlo Mattioli på 1960-talet. Med sin opala polykarbonatskärm skapar Nessino en behaglig och diffus belysning som liknar en elegant blomknopp. Lampan finns i flera färger och har energieffektiv LED-teknik. Dess kompakta storlek gör den perfekt för skrivbord eller nattduksbord, och touchströmbrytaren gör det enkelt att justera ljusstyrkan. Nessino är en tidlös kombination av design och innovation, som passar både i privata och offentliga rum.

Global Närvaro

Artemide har etablerat sig som en global aktör inom belysningsbranschen och har distributörer och återförsäljare över hela världen. Företaget har vunnit otaliga utmärkelser för sin design och innovation och har permanenta samlingar i flera prestigefyllda museer.

Sammanfattning

Artemide fortsätter att vara en förebild för belysningsdesign genom sitt engagemang för att skapa produkter som kombinerar estetik, funktionalitet och teknologisk innovation. Med sina ikoniska lampor har företaget inte bara förändrat belysningslandskapet utan också inspirerat generationer av designers och belysningsentusiaster världen över.