• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Bankers Väggur Ø29 cm svart

2 999 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Arne Jacobsen 1971. Klockan designades till Danmarks Nationalbank 1971. Ännu idag tillverkas den efter originalritningarna och den snygga grafiska designen passar in i det moderna hemmet. Den är en perfekt present vid bröllop, jubileum, födelsedag, studentexamen och andra speciella tillfällen.

Detaljer

Artikelnummer43646
MaterialAluminium, glas
FärgSvart
MåttDiameter: 29 cm Djup: 6,3 cm
Ljuskälla ingår
Nej
ÖvrigtBatteri AA, ingår ej

Arne Jacobsen Clocks

Arne Jacobsen Clocks är ett danskt klockföretag som har cementerat sin plats i designhistorien genom sina ikoniska klockor. Med en minimalistisk estetik och en stark förankring i funktionalitet har företaget skapat tidlösa tidmätare som är lika relevanta idag som när de först introducerades.Bakgrund och filosofi

Arne Jacobsen, en framstående dansk arkitekt och designer, grundade företaget med övertygelsen om att klockan är en viktig del av vår vardag som förtjänar lika mycket uppmärksamhet som andra designobjekt. Jacobsen var känd för sin minimalistiska och moderna designstil, och detta återspeglas tydligt i hans klockkollektion.

Mest populära klockor

Arne Jacobsen Clocks har introducerat flera populära klockmodeller på marknaden, inklusive:

City Hall

City Hall-klockan är en av Arne Jacobsens mest ikoniska skapelser. Ursprungligen designad för Rådhuset i Köpenhamn, har denna klocka blivit synonym med dansk modernism och funktionalitet. Dess karakteristiska siffror och enkelhet i design gör den till en stilren tidsvisare som passar både i hemmet och på kontoret.

Station

Station-klockan är en annan av Arne Jacobsens framstående verk. Dess inspirerade design från tågstationers väggklockor har gjort den till en tidlös klassiker. Den tydliga kontrasten mellan siffrorna och bakgrunden gör att klockan är lättläst även på avstånd, vilket har bidragit till dess popularitet.

Bankers

Bankers-klockan är ett utmärkt exempel på Arne Jacobsens precision och noggrannhet i design. Denna klocka kombinerar elegans med användbarhet och har blivit en symbol för stil och tidshantering. Dess klassiska utseende och kvalitet har gjort den till en favorit bland både designentusiaster och yrkesverksamma.

Minimalism och funktion

Arne Jacobsen Clocks är kända för att kombinera minimalistisk design med praktisk användning. Klockorna är skapade för att vara mer än bara tidmätare – de är designobjekt som förbättrar rummet där de placeras. Den rena estetiken och tydliga siffrorna gör att klockorna är enkla att läsa och en fröjd att betrakta.

Kontinuerlig relevans

Arne Jacobsen Clocks har en förmåga att hålla sig relevant över tid. Deras design, som var modern när den först introducerades, har inte tappat sin charm och attraktivitet. Klockorna har blivit tidlösa ikoner som tilltalar människor med olika smaker och stilpreferenser.

Sammanfattning

Arne Jacobsen Clocks har cementerat sin plats som en viktig aktör inom klockdesign genom sitt engagemang för minimalism, funktionalitet och skönhet. Deras mest populära klockor, inklusive City Hall, Station och Bankers, är bevis på deras förmåga att skapa designobjekt som går bortom enbart att mäta tiden. Med en stark filosofi om att klockan är en viktig del av vårt dagliga liv har Arne Jacobsen Clocks lyckats skapa klockor som inte bara ger oss den exakta tiden, utan också en dos av tidlös dansk design.