• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Aki journey S oljelampa saffron

1 639 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

AKI glasoljelampor kombinerar skönhet, funktionalitet och andlighet.
Designade i Italien och handgjorda i små omgångar i Tjeckien, de är en modern version av ett föremål som har haft en symbolisk betydelse över olika kulturer och traditioner i tusentals år. De blir en del av vardagliga ritualer, uppmuntrar till avkoppling och stilla kontemplation.
Design och material är tänkta att vara tidlösa och passa din nutid och framtid.
Lamporna i Journey kollektionen kännetecknas av enkla färger - vissa djärva, andra mjuka. De skapas genom att kombinera lager av opal och transparent glas för att bilda unika nyanser vars intensitet varierar från lampa till lampa.

Detaljer

ArtikelnummerLJRO
MaterialHandblåst glas
FärgSaffron
MåttHöjd: 8,5 cm Diameter: 11 cm
Ljuskälla ingår
Nej

Fler färger

Aki journey S oljelampa mustard
Aki journey S oljelampa turquoise
Aki journey S oljelampa ocean blue
Aki journey S oljelampa woodland
Aki journey S oljelampa greige
Aki journey S oljelampa cinnamon
Aki journey S oljelampa midnight
Aki journey S oljelampa snow white
Aki journey S oljelampa pistachio

AKI

Varumärket AKI oljelampor är framtagna av Animacontemporanea – ett litet, oberoende italienskt varumärke som etablerades 2014 för att producera föremål för heliga utrymmen och meditationsplatser. Det utvecklades från ett tredje generationens familjeföretag som grundades först 1958.Den harmoniska oljelampan

Oljelampor har intagit en speciell plats i tusentals år. De erbjuder ljus och komfort, de överskrider kulturer och traditioner, och de spelar en central roll i många ritualer och berättelser. Inspirerade av deras kärlek till glas och rena, enkla former har de designat dessa uråldriga kärl för den moderna världen – en värld där våra hem är vår fristad, vår tid är dyrbar och många av oss söker efter balans och harmoni.

Vad står AKI för?

Namnet AKI är japanskt och betyder "gnistra", "ljus" och "hopp". Det kan också betyda "höst" - en årstid vars gyllene ljus och långa skuggor framkallar den varma, lugna atmosfären som våra lampor skapar.

Historian bakom företaget

AKIs grundare och designer Laura har alltid haft ett ifrågasättande sinne och en fantasifull känsla. När hon växte upp i bergen i norra Italien, var hon omgiven av natur och exponerades av lokala hantverkares konstnärskap genom familjeföretaget. Hennes fascination för form, färg och material härrör från barndomens dagar med att hjälpa till i verkstaden, utforska landsbygden, skriva i sin dagbok och lyssna på sin farfars många berättelser. Denna nyfikenhet och kreativitet, i kombination med hennes personliga syn på andlighet, har format Animacontemporanea och nu AKI. Laura får stöd av ett internationellt team av bidragsgivare, leverantörer och partners, som alla kommer med olika erfarenheter och perspektiv från sina egna kulturer och traditioner.

En oljelampa i många kulörer

Den fantastiska oljelampan finns i två olika storlekar och erbjuder bland annat vackra färger som exempelvis turkos, havsblå och saffran. Det finns även färgat transparent glas som amber, saffir och emerald med mera. Modellen i frostat glas är också väldigt omtyckt.