• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Glöm inte tillbehören

2097/18 Sarfatti LED Taklampa mässing

20 300 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Gino Sarfatti 1958. 2097 som ritades redan på 50-talet introducerades som en modern tolkning av den klassiska ljuskronan. Lampan har idag blivit en av belysningsvärldens största klassiker med sin tidslösa design. Den inger en mäktig känsla med sin storlek samtidigt som den känns lätt då man utan problem ser igenom den. Passar lika bra i stora salar som hemma över matbordet, i vardagsrummet eller i stugan, och den lämnar ingen i rummet oberörd av dess värme och elegans.

OBS: Vi tar endast emot returer av Sarfatti 2097 om kartongen är obruten och fortfarande plomberad.

Detaljer

ArtikelnummerOPKA1350359
MaterialMetall
FärgMässing
MåttHöjd: 51,5 cm, Diameter: 69 cm
Ljuskälla18 x E14 1,7W
Ljuskälla ingår
Ja
Sladdlängd2,8 m

Fler färger

FLOS

Flos grundades 1962. Samma år startade firman produktionen av en rad lampor som blev några av de största klassikerna inom italiensk industriell design. Tack vare tidlös design och teknik i framkant produceras dessa lampor fortfarande än idag. Vi har ett långt samarbete med Flos och deras produkter ritade av de främsta formgivarna i världen är en självklar del av Norrmalms sortiment.Förstklassig belysningsdesign

Flos är ett italienskt företag som är specialiserat på design och produktion av belysningsarmaturer och lampor. Med över 50 års erfarenhet inom belysningsbranschen har Flos etablerat sig som ledande inom området, känt för sina innovativa och högkvalitativa produkter. Företagets mål är att skapa funktionella och snygga belysningslösningar som blandar form och funktion på ett sömlöst sätt.

Framstående formgivare

Flos arbetar med några av de mest kända formgivarna och arkitekterna i världen, inklusive Philippe Starck, Marcel Wanders och Antonio Citterio, bland andra. Detta samarbete har resulterat i ett brett utbud av produkter, inklusive bords- och golvlampor, vägg- och taklampor samt utomhusbelysning, som är både funktionella och estetiskt tilltalande. Företagets produkter är kända för sin unika design, användning av material som metall, glas och plast, och uppmärksamhet på detaljer.

Tidlösa och innovativa klassiker

Flos grundare Dino Gavina och Cesare Cassina ingick i ett samarbete med Achille Castiglioni och bröderna Pier Giacomo Castiglioni och Tobia Scarpa som ligger bakom många av Flos mest populära designikoner, bland andra Snoopy, Gatto och Ariette. Ett av de material som de experimenterade med var kokong-plast vilket bl.a. resulterade i Gatto bordslampan. Sen dess har Flos utökat med lampor i en lång rad spännande material såsom polykarbonat och glas. Den senaste favoriten är vägglampan 265 small med den långa armen samt ljuskronan 2097, en taklampa av mässing, krom och mattsvart metall designad av Gino Sarfatti. Den sistnämnda går ofta under namnet Sarfatti-lampan och finns i olika storlekar.

Deras skapelser har fått otaliga internationella utmärkelser och många av dem finns nu i de permanenta samlingarna på stora konst- och designmuseer runt om i världen. Förutom sina belysningslösningar för bostäder erbjuder Flos även kommersiella belysningslösningar för en mängd olika miljöer, inklusive hotell, restauranger och kontor. Företagets produkter säljs över hela världen och är mycket eftertraktade av både konsumenter och proffs. Sammantaget är Flos erkänt som ledande inom belysningsbranschen och är känt för sitt engagemang för kvalitet, innovation och design.