• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Gräshoppa bordslampa anthracite grey

5 999 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Greta Grossman 1947. Designad på 1940-talet har greta Grossmans Gräshoppa blivit en ikon inom belysningsbranschen. den har genom åren vunnit många ärofyllda priser. Grossman influerades starkt av den europeiska modernismen, som importerats från USA av inflytelserika arkitekter som Walter Gropius (Bauhausgrundaren) och Ludwig Mies van der Rohe. Gräshoppa producerades 1947, och står som namnet antyder på "bakbenen".

Detaljer

Artikelnummer10012219
MaterialLackerat stål, mässing
FärgAntracit grå
MåttHöjd: 41 cm Diameter skärm: 14,5 cm Längd skärm: 19,7 cm
LjuskällaE14 max 40W
Ljuskälla ingår
Nej
Sladdlängd2,3 m

Fler färger

GUBI

Gubi grundades 1967. Företagets filosofi är att skapa tidlös design med estetik, innovation, funktionalitet och kvalitet. Många av företagets nya produkter utvecklas delvis i samarbete med återkommande kända formgivare, men även tillsammans med nya spännande ljusdesigners.


Kombination av trendkänsligt och klassiskt

Gubi ligger i framkant i danska designvärlden och koncentrerar sig på att bygga en klassisk samling designikoner. Inspiration hämtar de från tidigare års armaturdesign, ända tillbaka till 1930-talet. Gubi vill med sin design hylla livet och lyxen med att leva. Deras formspråk hämtar inspiration från dåtid för att, på ett innovativt vis, lyfta tidigare trender till något nytt och unikt. Alla produkter är menade att inte bara vara vackra, utan även funktionella och tilltala många hem. Den känsla för detaljer och formgivning har gjort dem till ett säkert kort för den trendkänsliga och under deras över 50 år på marknaden har de skapat en rad designklassiker som stått högt på mångas önskelistor.

Populära serier från Gubi

Några av de mest populära lampserier som Gubi skapat är Multi-Lite med dess tvådelade yttre skärm som du kan ställa i olika lägen, dvs rikta ljuset uppåt, nedåt eller asymmetrisk. Även Grasshopper, designad av Greta Grossman 1947, har blivit en ikonisk golvlampa som tilltalar många. Idag hittar du den även som tak-, vägg- och bordslampa. Taklampan Semi med dess strama och enkla, men geometriskt lekfulla form är en bästsäljare och ett utsökt exempel på dansk design. Du hittar pendeln i många olika utföranden; allt från matta färger i svart och vitt till jordnära och dova kulörer samt i mässing och krom.

Miljö och hållbarhet

Förutom sina innovativa produkter, är Gubi också engagerad i hållbarhet, genom att använda miljövänliga material och produktionsmetoder där det är möjligt. Detta gör deras belysningsarmaturer inte bara vackra, utan också ansvarsfulla och miljövänliga.


Oavsett belysning från Gubi kan du alltid känna dig trygg i att du får en produkt med hög kvalitet i både material och utförande. Dessutom är det armaturer som visat sig hålla trendmässigt över tid, vilket ger en produkt som med fördel kan gå i arv. Hos oss på Norrmalms Elektriska hittar du alltid ett uppdaterat sortiment från Gubi. Besök vår fysiska butik i Stockholm eller beställ online. Välkommen in att inspireras!