• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Flowerpot VP8 vägglampa Vermilion Red

3 725 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Verner Panton, 1968. Flowerpot-lampan, en älskad del av &Tradition-kollektionen sedan 2010, är en ikon för dansk design. 1968 producerade den hyllade designern Verner Panton många skisser av Flowerpot, men just vägglampan kom aldrig i produktion då. Många år senare har &Tradition, i nära samarbete med Panton-familjen, beslutat att göra denna klassiska och originella vägglampa tillgänglig. Den distinkta vermilionröda kulören är ny för 2023 och är en omtyckt accentfärg inom inredning.

Detaljer

Artikelnummer20793401
MaterialLackad metall
FärgVermiljon röd
MåttHöjd: 35,5 cm Djup: 23 cm
LjuskällaE27 40W
Ljuskälla ingår
Nej
Sladdlängd2 m textil

Fler färger

Flowerpot VP8 vägglampa Chrome-Plated
Flowerpot VP8 vägglampa grey beige
Flowerpot VP8 vägglampa matt black
Flowerpot VP8 vägglampa matt light grey
Flowerpot VP8 vägglampa matt white
Flowerpot VP8 vägglampa mustard
Flowerpot VP8 vägglampa Signal Green

&Tradition

Danska &Traditions vision är att skapa en mer medveten, bekväm och vacker värld. Med ett passionerat förhållningssätt till mästerlig design bevarar de ikoner från det förflutna samtidigt som de skapar morgondagens klassiker, vilket ger dig en belysnings kollektion fylld med bestående kvaliteter som arbetar för att koppla samman människor och platser. Alltid respektfullt. Alltid gjord för att hålla.


Trend och tradition

&Tradition gör ett fantastiskt jobb med att vara en “brygga” mellan gammalt och nytt genom att skapa belysning med ett tidlöst och tilltalande uttryck. Från att ge ut designikoner till att skapa framtida klassiker i samarbete med hyllade designers så läggs alltid fokus på hantverket och vackra former med noggrant övervägande av syfte och mening. Alltid med respekt. Alltid skapade för att hålla länge. Varumärkets mest kända modeller är klassikerna Bellevue designad av Arne Jacobsen, Tripod av Old Masters Hvidt & Mølgaard och Flowerpot av Verner Panton. Favoriter från nyare kollektioner är rislamporna Formakami och den portabla lampan Setago JH27 signerad Jaime Hayon, taklampan P376 av Fabricius & Kastholm, glaslampan Blown designad av Samuel Wilkinson.

Omtyckta Flowerpot

Den av &Traditions lampor som lyser högst på designhimlen är definitivt Flowerpot. Lampan formgavs 1968 av Verner Panton och är namngiven efter Flower Power-epoken. I designvärlden hängde då färgstarka taklampor i lekfull design på restauranger och utställningar som snart blev populära och flyttade in i allas hem. Flowerpot med sina två halvkupolformade sfärer vända mot varandra har länge visat sin varaktiga designkvalitet och är idag en av våra stora designklassiker. Idag finns lampan i en mängd olika modeller och färger. Förutom taklampor i olika storlekar hittar du den som vägg- och bordslampa. Och den sistnämnda även som en portabel modell. Hos oss på Norrmalms Elektriska hittar du Flowerpot i en uppsjö av moderna färger som koboltblå, vermilionröd, plommonröd, swim blue, tangy pink, gråblå, beigeröd, mörkgrön, gråbeige, senapsgul, ljus sand, rödbrun, signalgrön, ljusblå och mönstrad svart/vit. Men även i de klassiska som vit, mässing, krom och matta färger i vitt, svart och ljusgrå.