• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Anglepoise

Anglepoise är ett framstående brittiskt belysningsföretag som har banat väg för innovativ och funktionell design sedan dess grundande. Med över 80 års erfarenhet har företaget etablerat sig som en ikon inom belysningsindustrin genom att kombinera brittisk precision med kreativitet och praktisk användning.


Historia av Banbrytande Design

Anglepoise grundades på 1930-talet av George Carwardine, en brittisk ingenjör. Han utvecklade en unik fjädermekanism som möjliggjorde justering av ljusets riktning och intensitet på ett balanserat sätt. Den första lampan med denna design, känd som "Original 1227", blev snabbt en succé och banade väg för Anglepoises framgångsrika belysningskollektion.

Mest Populära Lampor från Anglepoise

Original 1227 är den mest ikoniska lampan från Anglepoise. Dess karakteristiska fjädermekanism och tidlösa estetik har gjort den till en favorit i många hem och arbetsmiljöer världen över. Lampan erbjuder flexibilitet och justerbarhet, vilket gör den perfekt som arbetsbelysning eller som en stilfull inredningsdetalj.

Type 75 är en modern tolkning av den klassiska Anglepoise-designen. Med en slankare profil och rena linjer passar denna lampa väl in i moderna inredningar. Den erbjuder enkel justerbarhet och finns i olika utföranden, inklusive golv-, bords- och vägglampor.

Original Giant 1227 är en imponerande version av Original 1227-modellen. Denna storskaliga lampa är perfekt för att skapa dramatiska belysningsfokuspunkter i stora rum eller offentliga platser. Dess imponerande storlek och noggrant utförda konstruktion gör den till ett konstverk i sig.

Design och Kvalitet

Anglepoises framgång ligger inte bara i deras innovativa teknik utan också i deras kompromisslösa fokus på kvalitet. Företaget använder noggrant utvalda material och noggranna tillverkningsmetoder för att säkerställa att deras lampor är robusta och hållbara. Varje lampa är en kombination av funktion och konstnärlig formgivning.


Brittisk innovation och global påverkan

Anglepoise har inte bara blivit en favorit i Storbritannien utan har också nått internationell framgång och erkännande. Deras lampor har blivit symboler för innovativ design och har hittat sin plats i hem, kontor, hotell och andra kommersiella miljöer över hela världen. Anglepoises bidrag till belysningsindustrin har påverkat både formgivare och användare genom att visa på möjligheterna med balanserad och justerbar belysning.


Sammanfattning

Anglepoise är en pionjär inom belysningsdesign och fortsätter att vara en inspirationskälla för skapande av praktiska och samtidigt estetiskt tilltalande lampor. Deras mest populära lampor, inklusive Original 1227, Type 75 och Giant 1227, har blivit ikoner inom belysningsvärlden. Med sin unika fjädermekanism och engagemang för kvalitet och design fortsätter Anglepoise att lysa upp rum och inspirera människor över hela världen.

Vi använder cookies, webbfyrar och liknande tekniker ("cookies") på denna webbplats i syfte att samla in besöksstatistik och för att förbättra din upplevelse på denna webbplats.

läs mer här