• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna
UTE-2.png

Glöm inte tillbehören

Cake utomhuslampa låg rå mässing

7 063 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Sandin & Bülow, 2023. 1988 designade arkitekterna Kersti Sandin och Lars Bülow en lampa med namnet Minimalen, en lampskärm av koppar på en strikt kromad bas. Lampan tillverkades i endast ett fåtal exemplar, men dess form fanns kvar i designernas medvetande. 35 år senare dyker lampskärmen upp igen förvandlad till utomhusarmatursortimentet Cake, som startpunkten för ett samarbete mellan designstudion S+B Stockholm och Örsjö. Namnet Cake kommer från lampskärmens likhet med en upp och nervänd kakform i metall. Denna lägre variant rå mässing ger skapar ett både coolt och exklusivt uttryck för den designmedvetnes utomhusmiljö.

"Det finns ett behov av nya högkvalitativa utomhusbelysningar i koppar och mässing på marknaden, och tillsammans med Örsjös erkända hantverkskunnande kan vi nu erbjuda något nytt och efterfrågat", säger Lars Bülow.

Fästes direkt på underlaget eller med hjälp av jordstativ.

Detaljer

Artikelnummer39028-72-000
MaterialMässing
FärgRå mässing
MåttHöjd: 60 cm
LjuskällaIntegrerad LED, 3000K, 1000lm, CRI>83
Ljuskälla ingår
Ja
ÖvrigtKlass 1 IP44 230 V

Fler färger

Örsjö Belysning

Örsjö Belysning är ett svenskt belysningsföretag som har funnits i över 70 år. Företaget grundades 1948 i den lilla byn Örsjö i Småland, Sverige, och har sedan dess vuxit till att bli ett välkänt och respekterat namn inom belysningsbranschen.


Belysning för alla tillfällen

Örsjö Belysning producerar ett brett sortiment av belysningsprodukter för både bostäder och kommersiellt bruk. Företagets produktportfölj inkluderar taklampor, golvlampor, bordslampor, vägglampor och utomhusbelysning. Deras armaturer är kända för sina högkvalitativa material, eleganta design och känsla för detaljer.

Favoriter från Örsjö Belysning

Deras mest kända modeller är serien Kvist och Star av arkitekten Jonas Bohlin. Belysningen, som är minimalistisk och stilren, har ändå en iögonfallande design. Skenan Star med tre eller sex ljuskällor, är en omtyckt belysning i bland annat köket och kan placeras både horisontellt och vertikalt. Serien PJ som står för utseendet av den typiska industrilampan finns i en mängd olika utföranden. De passar fint som taklampor över köksön, som sänglampa på hotellet eller på skrivbordet på kontoret. En riktig klassiker! Bland de nyare modellerna hittar du den sofistikerande och Plissé White Edition och Tell som på ett innovativt sätt skapar på direkt och indirekt ljus. För utomhusbruk är vägglampan Tratten väldigt omtyckt. En lampa som även passar utmärkt i badrummet, sovrummet eller hallen. Den, liksom med många av deras armaturer, kommer den med åren att ändras och få en snygg patina.

Innovativa och prisbelönta

Företaget har ett nära samarbete med ledande designers och arkitekter för att utveckla nya och innovativa belysningslösningar. Örsjö Belysning har vunnit ett flertal priser för sina produkter, bland annat det prestigefyllda Red Dot Design Award och German Design Award. Och lampan Plissé White Edition blev utsedd till “Årets belysning” 2022 av tidningen Residence.

Hållbart miljötänk

Örsjö Belysning är engagerad i hållbarhet och miljöansvar. Företaget använder miljövänliga material och produktionsmetoder när det är möjligt. Örsjö Belysning är också medlem i Svenska Belysningsbranschens Riksförbund, som främjar hållbar belysning.


Sammantaget är Örsjö Belysning ett väletablerat och välrenommerat svenskt belysningsföretag som erbjuder högkvalitativa belysningslösningar för en mängd olika applikationer.