• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Glöm inte tillbehören

Lampupphäng E27 textil svart
Lampupphäng E27 textil vitt

Capella Ø58 taklampskärm benvit stretch

3 695 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

På Capella lampskärm har den traditionella "bollampan" fått en ny siluett med horisontell stomme vilket ger en skuggeffekt genom tyget. Tyget är av strechkvalitet med en svagt skimrande yta. Passar fint i sovrummet eller över bordet i vardagsrummet eller köket.

Detaljer

Artikelnummer10249
MaterialMetall, polyamid/elastan
FärgBenvit
MåttHöjd: 50 cm Diameter: 58 cm
LjuskällaE27 60W
Ljuskälla ingår
Nej

Alde & Lind

Svenska varumärket Alde & Lind tror på personligt inredda hem där lampor är den viktigaste inredningsdetaljen. Lampor ska vara pricken över i:et och skapa stämning och hemkänsla. Deras belysningsdesign är tidlös och hållbar över tid. De gör prisvärda lampor av god kvalitet och med stor omsorg om varje detalj.


Grundare med lång och gedigen erfarenhet av belysning

Alde & Lind drivs av Stefan Alderin och Monika Lindström. De båda kompanjonerna har lång och gedigen erfarenhet av lampor och belysning. Båda har ett brinnande intresse för inredning i allmänhet och belysning i synnerhet. Förutom den egna Alde & Lind kollektionen hjälper de andra företag och varumärken med produktion, design och produktutveckling av lampor, så kallade ”private label” projekt.

Stefan har en bakgrund inom produktutveckling och inköp både från kläd- och skobranschen. Men inredningsintresset ledde honom över till en roll som produktchef på Markslöjd. Senast kommer Stefan från Star Trading, ett annat stort belysningsföretag där han varit försäljningschef i många år.

Monikas intresse för lampor föddes på Ikea, dit hon kom som trainee. Hon jobbade som produktchef på belysning både i Älmhult och ute i Asien. Efter några år ute i världen grundade hon lampföretaget Watt & Veke som hon drev framgångsrikt i 16 år innan det såldes till nuvarande ägare. – ”Vi gör lampor som vi själva tycker om och saknar på den svenska marknaden” säger de båda ägarna.


Certifierad belysning under tillväxt

Den första kollektionen är helt svensktillverkad med lampskärmar av exklusiva tyger och hög kvalitet. De är Oeko-Tex100 certifierade samt vävda med flamskyddat garn, vilket gör att de passar både för hemmiljö och offentliga rum. Under 2023 lanseras ett större sortiment med fler taklampor, lampskärmar, bord- och golvlampor i egen personlig design. Antalet tillverkare utökas och produktionen kommer både från Europa och Indien. Stilmässigt beskrivs Alde & Lind någonstans mellan det minimalistiska och det maximalistiska.