• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Flowerpot VP1 taklampa Chrome-Plated

3 725 kr

Beställningsvara, leveranstid 2-6 veckor.

  • Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Säker betalning med Klarna

Beskrivning

Design: Verner Panton, 1968. Flowerpot speglar ett avbrott med det konventionella och omfattar en mer öppen och modern mentalitet som utstrålar fred och harmoni. Av denna anledning blev Flowerpot också synonymt med Flower Power-rörelsen från slutet av 1960-talet. Taklampan med sina två kupolformade sfärer vända mot varandra har länge visat sin varaktiga designkvalitet och är idag en av våra stora designklassiker.

Detaljer

Artikelnummer20709801
MaterialKrompläterad stål
FärgKrompläterad
MåttHöjd: 16 cm Diameter: 23 cm
LjuskällaE27 40W
Ljuskälla ingår
Nej
Sladdlängd3 m textil

Fler färger

FlowerPot VP1 Taklampa mustard
&Tradition

FlowerPot VP1 Taklampa mustard

2 680 kr
Flowerpot vp1 Taklampa matt white
Flowerpot VP1 taklampa Vermilion Red
Flowerpot VP1 taklampa Tangy pink
Flowerpot VP1 taklampa Dark Plum
Flowerpot VP1 taklampa Swim blue
Flowerpot VP1 taklampa Cobalt Blue
Flowerpot VP1 Taklampa stone blue
Flowerpot VP1 taklampa Brass-Plated
FlowerPot VP1 Taklampa greybeige
Flowerpot VP1 Taklampa matt light grey
Flowerpot VP1 taklampa Signal Green
Flowerpot VP1 Taklampa matt black
Flowerpot Pendant VP1, Pattern Black/White

&Tradition

Danska &Traditions vision är att skapa en mer medveten, bekväm och vacker värld. Med ett passionerat förhållningssätt till mästerlig design bevarar de ikoner från det förflutna samtidigt som de skapar morgondagens klassiker, vilket ger dig en belysnings kollektion fylld med bestående kvaliteter som arbetar för att koppla samman människor och platser. Alltid respektfullt. Alltid gjord för att hålla.


Trend och tradition

&Tradition gör ett fantastiskt jobb med att vara en “brygga” mellan gammalt och nytt genom att skapa belysning med ett tidlöst och tilltalande uttryck. Från att ge ut designikoner till att skapa framtida klassiker i samarbete med hyllade designers så läggs alltid fokus på hantverket och vackra former med noggrant övervägande av syfte och mening. Alltid med respekt. Alltid skapade för att hålla länge. Varumärkets mest kända modeller är klassikerna Bellevue designad av Arne Jacobsen, Tripod av Old Masters Hvidt & Mølgaard och Flowerpot av Verner Panton. Favoriter från nyare kollektioner är rislamporna Formakami och den portabla lampan Setago JH27 signerad Jaime Hayon, taklampan P376 av Fabricius & Kastholm, glaslampan Blown designad av Samuel Wilkinson.

Omtyckta Flowerpot

Den av &Traditions lampor som lyser högst på designhimlen är definitivt Flowerpot. Lampan formgavs 1968 av Verner Panton och är namngiven efter Flower Power-epoken. I designvärlden hängde då färgstarka taklampor i lekfull design på restauranger och utställningar som snart blev populära och flyttade in i allas hem. Flowerpot med sina två halvkupolformade sfärer vända mot varandra har länge visat sin varaktiga designkvalitet och är idag en av våra stora designklassiker. Idag finns lampan i en mängd olika modeller och färger. Förutom taklampor i olika storlekar hittar du den som vägg- och bordslampa. Och den sistnämnda även som en portabel modell. Hos oss på Norrmalms Elektriska hittar du Flowerpot i en uppsjö av moderna färger som koboltblå, vermilionröd, plommonröd, swim blue, tangy pink, gråblå, beigeröd, mörkgrön, gråbeige, senapsgul, ljus sand, rödbrun, signalgrön, ljusblå och mönstrad svart/vit. Men även i de klassiska som vit, mässing, krom och matta färger i vitt, svart och ljusgrå.