• Fri frakt över 999 kr till ombud
  • Hämta i butik
  • Säker betalning med Klarna

Plafonder inomhus

En plafond är en lampa som sitter dikt an taket och definieras genom dess egenskap att just monteras direkt mot taket, men kan även fästas på en vägg som väggplafond. Takplanfonder passar i många olika rum och miljöer och är perfekt där det är lågt i tak eller där man inte vill tappa rymd eller att lampan ska skymma utsikten. Om man väljer att placera den i ett mindre rum skapas en mer luftig känsla jämfört med en hängande takpendel.

Om du exempelvis har en hög kontinentalsäng i ditt sovrum kan det kännas trångt med en taklampa över sängen. Men med en smäcker plafond undviker du att belysningen kommer i vägen. Och vill du placera en allmänbelysning mitt i ett vardagsrum eller i en hall är takplafonden det självklara valet. Men för den skull behöver den inte vara anonym utan den kan även då sticka ut som ett vackert konstverk.

En plafond sätter du oftast upp genom att fästa själva lampfästet med den tillhörande glödlampan i taket, och sedan klickar du som regel fast plafonden utanpå. En takplafond sitter därför ofta relativt löst och du bör vara lite aktsam när du dammar eller borsta av den.

En klassisk plafond är den plisserade och du hittar dem bland annat hos Le Klint med Model 26 liksom Modell 30 och i populära serien Matin från HAY. Trots dess tydliga retrostil passar den väl in det moderna hemmet.

Vi erbjuder flera fina plafonder i tyg som passar fint i exempelvis sovrummet. Kika in på Watt & Vekes Anna som du hittar i olika storlekar liksom PR Homes Plafond. Sedan har vi den vackra och omtyckta Pia från Gärsnäs.

För mer iögonfallande och utmärkande modeller kan vi bland annat tipsa om Caboche från Foscarini, Smithfield från Flos och den kristallformade Marque från By Rydéns.

Hos oss på Norrmalms Elektriska hittar du framförallt en mängd designklassiker men även de senaste nyheterna inom belysning och mer prisvärda och populära armaturer. Välkommen in att inspireras. Både på webben och i vår fysiska butik på S:t Eriksgatan i Stockholm.